Köre Kikötő - Kisköre városi kikötője és a nyaralóhajók báziskikötője / Túratippek

Tippek az eredményes horgászathoz

A Tisza-tó vadregényes tájai rengeteg vadvíz kedvelőt vonzanak évről évre. Hazánk második legnagyobb tava ugyanis rendkívül változatos, szigetek, holtágak és csatornák váltják egymást, ráadásul 50 féle halfajjal is találkozhatunk itt.

Az öblítőcsatornák sekélyebb, vízinövénnyel borított aljzatain vörösszárnyú keszeggel, ezüstkárásszal is találkozhatsz, a mélyebb területeken pedig dévérkeszeggel és bodorkával. A hínáros részeken nagy eséllyel lelhetsz csukát is.

A tározótér nagyobb vízfelülete a legkedveltebb horgászhelyszín a tavon. Ezt a területet szabdalja kisebb egységekre a nád és a gyékény.

A legnépszerűbb horgászati fajta természetesen itt is a csónakos horgászat. A parton számos lehetőség nyílik csónakbérlésre. Itt találhatsz keszegféléket, compót, ponyot, kárászt, törpeharcsát és naphalat, ragadozók közül pedig csukát és sügért. Ezen a területen egyaránt könnyedén tudsz horgászni a partról és csónakból is, mivel a vízmozgás általában nagyon alacsony.

 

Területi horgászjegyet a Tisza-tavat felügyelő Sporthorgász Nonprofit Kft-nél, számos horgászboltban, kikötőben, sőt még online is lehet váltani. Kiskörén a Fahalacska Horgászboltot és a Tiszavirág Horgászboltot ajánljuk, ahol állami, területi és gáthajtási engedélyt is tudsz intézni, csónakot bérelni, illetve horgászcikkek és csalik széles választékát is megtalálod.

Reméljük, az idelátogató horgászok számára is az a legfontosabb szempont, hogy a tó halállománya gyarapodjon, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy azokat a szabályokat és sportszerű módszereket, eszközhasználatot betartsuk, amelyek a környezet védelmét szolgálják. Bővebb információt ezekről a szabályozásokról és esetleges korlátozásokról ezen a linken olvashatsz.

 

FAHALACSKA HORGÁSZBOLT

KISKÖRE, SZÉCHENYI u. 27/b.

Tel: 06-20/492-76-30

E-mail: csocsospecas@freemail.hu

 nyitvatartás: hétfő-szombat: 06:00-17:00, szezonban: 05:00-12:00
                                   vasárnap: 06:00- 12:00

TISZAVIRÁG HORGÁSZBOLT

KISKÖRE, KOSSUTH út 41.

Tel: 06-30/911-10-08

E-mail: verebroland87@gmail.com
nyitvatartás: hétfő-szombat: 06:00-17:00, szezonban: 05:00-18.00
                                  vasárnap: 06:00- 12:00,szezonban:05:00-12:00