Köre Kikötő - Kisköre városi kikötője és a nyaralóhajók báziskikötője / Tisza-tó

Gasztronómiai élmények a Tisza-tónál

A Tisza-tó térsége kiváló lehetőséget nyújt azoknak is, akik leginkább gasztronómiai kalandozásokra adnák fejüket az Alföld északi részén. A nyári időszak alatt számos szabadtéri főzőversennyel és partmenti büfével találkozhatnak, azonban akad jó néhány olyan állandó jelleggel működő étterem is, amelyeket érdemes kipróbálni, ha itt járunk. 

Öreg Halász Étterem
A vendéglőnk nevéhez híven a halászéletet, a régi kisvendéglők hangulatát idéző Öreg Halász Étteremben a tradicionális magyar és nemzetközi konyha ízei egyaránt megtalálhatók. Kiváló mesterszakácsok biztosítanak felejthetetlen ízeket. Ráadásul a különböző, autentikus hangulatú termek rendezvényhelyszínként is kiválók.

Cím: Tiszafüred, Húszöles út 80/B
Nyitvatartás: H-V: 10:00 – 22:00

Hableány Hotel és Étterem
A Hableány Étteremben helyi specialitások mellett számtalan ételféleséget kínálnak, bőséges italválasztékkal. Olyan finomságokat kóstolhatunk itt meg, mint például a hagyományos haltepertő vagy éppen a hideg kacsamáj. Az étterem teraszáról a folyó páratlan szépségében gyönyörködhetünk.


Cím: Tiszafüred, Hunyadi utca 2.

STÉG Szabaidőközpont és Halsütöde
A szabadidőközponthoz kapcsolódó halsütöde igazi fiatalos lendülettel vetette bele magát a partmenti büfék életébe. Találhatunk itt klasszikus halászlevet szürkeharcsából, de egészen újhullámos fogásokat is, mint például a lazacburger vagy a fish and chips.

Cím: Tiszafüred, Tiszaikertsor út 9.
Nyitvatartás: H-V: 8:00 – 22:00

Lilaakác Kisvendéglő
A Lilaakác Kisvendéglő igazi békebeli vidéki hangulatot idéz meg lugasos asztalaival és autentikus ételeivel. A vendéglő egy több mint száz éves parasztházban kapott otthont, ahol a lilaakác nem csupán az étterem nevében szerepel, ez a csodás növény borítja a terasz árnyékos pergoláit is. Ha igazán magyaros ízvilágra vágyunk, feltétlenül keressük fel a Lilaakácot!

Cím: Abádszalók, Blaha Lujza tér 3.
Nyitvatartás: H-Sz: 12:00 – 22:00
V: 12:00 – 21:00

Poroszlói Rétesház
A Poroszlói Rétesház hírneve egészen Budapestig elér, nem csoda, hiszen Krusperné Bádonyi Tímea és férje által kikísérletezett réteskreációk szezonális töltelékekkel és házias ízekkel várják látogatóikat. Maga a Rétesház egy mesebeli faházikóra emlékeztet, az étlapon szereplő rétesek töltelékeit pedig mind maguk állítják elő vagy helyi termelőktől szerzik be. Így lehetséges, hogy a kínálatban olyan ínyencségek is előfordulnak a hagyományos ízek mellett, mint például a zserbós- vagy éppen máglyarakásos rétes.

Cím: Poroszló, Kossuth Lajos utca 59.
Nyitvatartás: H-V: 10:00 – 17:00

Ezüst Horgony Étterem
A kiskörei Ezüst Horgony Hotel étterme tökéletes választás, ha családdal indulnánk útnak meghódítani a Tisza-tavat. A magyar konyha kiváló ételeit felsorakoztató vendéglátóhely egész évben minőségi fogásokkal és szakértői kiszolgálással várja látogatóit.

Cím: Kisköre, Tisza II. ltp.2272

Tiszacsegei Halászcsárda
Ugyan a Tisza-tótól egy rövid autóútra található a Tiszacsegei Halászcsárda, de az igazi halélményért mindenképpen érdemes ide ellátogatni! Az étlap 80%-án kizárólag halételek szerepelnek, ezek közül is kiemelkedik a hagyományos tiszai korhely halászlé, amelyet az egész országban csak ezen a tájegységen készítenek. 

Cím: Tiszacsege, Rév utca 2.
Nyitvatartás: V-Cs: 11:30 – 20:00
P-Sz: 11:30 – 20:30