Köre Kikötő - Kisköre városi kikötője és a nyaralóhajók báziskikötője / Tisza-tó

A Tisza-tó vonzáskörzetében

A Tisza-tóra, hazánk Észak-Alföldi régiójára érdemes több napot rászánni, hiszen a tó környéke és a régió vonzáskörzete számos izgalmas programlehetőséget rejt. Ezek közül néhányat mutatunk be ebben a cikkünkben.

Hortobágy
A Hortobágyi Nemzeti Park az ország egyik legrégebbi és legnagyobb nemzeti parkja, sok szempontból Magyarország egyik ikonikus jelképe. A Világörökség részeként itt ismerhetjük meg a természet és az ember közös együttélésének jelképeit, az igazi magyar pusztaság valódi arcát is. Itt található a híres Kilenclyukú híd, a Nemzeti Park Látogatóközpontja egy természetrajzi kiállítással, a Kézművesudvar, a Pásztormúzeum, a Körszín, a Madárpark, a Hortobágyi Csárda, innen indulnak a túrák a Vadasparkba is.

Eger
Észak-Magyarország második legnépesebb városa. Jelentős oktatási és kulturális központ, itt található Magyarország egyik legnagyobb bazilikája, az egri főszékesegyház, számos más híres műemlékkel és múzeummal is rendelkezik, melyek közül kiemelkedő az egri vár, a Kopcsik Marcipánia, a Harangöntő-ház, a Történeti Tárház, a Tűzoltó Múzeum, a Zsinagóga Galéria, a Camera Obscura, a Vitkovics-ház és a 2015-ben nyílt Egri Road Beatles Múzeum. Eger híres törökfürdőjéről, strandjáról és borospincéiről, amelyek akár egy romantikus hétvégének vagy akár baráti üdülésnek is kiváló helyszínt biztosítanak.

Debrecen
Debrecen a Tiszántúl legnagyobb és legnépesebb városa. „A kálvinista Róma” vagy „cívisváros” néven is ismert, a régió szellemi, kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja, Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő nagyvárosa. Izgalmas programlehetőségeket rejt a Debreceni Református Nagytemplom, a Füvészkert, a Nagyerdő vagy éppen az Állatkert meglátogatása, de itt kerül minden évben megrendezésre a Debreceni Virágkarnevál, valamint a Campus Fesztivál is, amelyek szintén kitűnő kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget nyújtanak.

Tokaj
Tokaj Magyarország egyik leghíresebb borvidéke. A történelmi belváros, a borospincék számtalan lehetőséget nyújtanak azoknak, akik élményközpontú kikapcsolódásra vágynak, egy gyönyörű környezetben. Évről évre Tokaj ad otthont továbbá a Tokaji Borfesztiválnak, a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napoknak, a Tokaji művésztelepnek, illetve a Hegyalja Fesztiválnak.