Köre Kikötő - Kisköre városi kikötője és a nyaralóhajók báziskikötője / Túratippek

5 szuper lehetőség, ha nem csak partközelből ismernéd meg a Tisza-tavat

Ha szeretnéd igazán magadba szippantani a Tisza-tó sajátos atmoszféráját, akkor érdemes nem csak partközelből szemlélned elképesztő környezeti adottságait. Ezekre az esetekre érdemes vízi járműveket bérelned, hiszen a tó eldugott kis vízi-ösvényeinek, Amazonas-medencére hajazó sikátorainak hangulatát ekkor tudod majd igazán átérezni. Ehhez hoztunk most néhány tippet.

 1. vízibicikli
  A strandok területén talán ez a legalapvetőbb lehetőség, ha családdal érkezel, a gyerkőcök ezért biztosan rajongani fognak. Jó lehetőség akkor, ha nem szívesen szakadnál el teljesen a biztonságos strand-környezettől, de szeretnéd egy kicsit átérezni a Tisza-tavi hajózások hangulatát.
  Élményfalu Sarud: információk

 2. kajak-kenu
  Igazi kalandvágyó sportembereknek ajánljuk a kajak-kenu bérlést, amelynek elirányításához ugyan nem szükséges óriási szakértelem, mégis a legtöbb helyre elevezhetünk így is. A legszűkebb kis nádasok útvesztőin is könnyen navigálhatunk, ráadásul a kikötés is egyszerűbb így, mint egy nagyobb testű hajóval.
  Albatrosz Kikötő, Tiszafüred: információk

 3. facsónak
  Egy kényelmes, biztonságos facsónakkal bizony az egész tavat felfedezhetjük. Akkor érdemes ezt a verziót választanunk, ha utunkba egy rövid kempingezést is beiktatnánk, hiszen a facsónakban kényelmesen elfér minden felszerelésünk is, ráadásul irányítását is könnyedén elsajátíthatjuk.
  Szabics Kikötő, Tiszafüred: információk

 4. motorcsónak
  Amennyiben nem rendelkezünk motorcsónak irányításához szükséges engedéllyel, érdemes szakértői segítséget kérnünk. Számos helyszínen fizethetünk be olyan vezetett túrákra, ahol motorcsónakkal járhatjuk körbe a legizgalmasabb területeket, és amíg túravezetőnk kormányozza a csónakot, mi nyugodtan gyönyörködhetünk a természet szépségeiben.
  Riviéra Vízisport, Abádszalók: információk

 5. vitorlás
  A vitorlázás nem puszta utazás, igazi életérzés. Gondoltad volna, hogy a Tisza-tavon is lehetőséged nyílik megismerni a tó ökoszisztémáját erről a csodálatos hajóról? Ráadásul ha beleszerettél ebbe a csodálatos sportba, a Tisza-tónál még vitorlás-oktatásra is lehetőséged van, egy néhány órás oktatás után már magad is nyugodtan elvezethetsz egy kisebb méretű hajót.
  Yacht Carter, Abádszalók: információk